h

Nieuws, februari 2016

28 februari 2016

De mazen van de wet

Nieuwe beleidskeuzes van regio Brabant Noordoost-Oost leiden voor Veghelse WMO-cliënten tot een drastische verhoging van de eigen bijdrage. 

Lees verder
25 februari 2016

Boekpresentatie Emile Roemer bij BEK

Vrijdag 11 maart presenteert Emile Roemer in samenwerking met  SP afdelingen Schijndel en Veghel zijn boek “Het kan wel”  bij  BEK, BOEKEN & BIJZONDERS  aan de Hoogstraat 5 in Veghel.
Vanaf 19.00 uur is er inloop en de presentatie start om 19.30 uur.  

Lees verder
16 februari 2016

Syrië bombarderen? Niet in mijn naam!

Foto: SP Schijndel

Vandaag zijn de eerste Nederlandse bommen op Syrië gegooid. Eind januari besloot de Nederlandse regering over te gaan tot bombardementen in Syrië om IS te bestrijden. Dit gebeurde na aandringen van de Verenigde Staten en een draai van de PvdA. ROOD-voorzitter Merel Stoop: "Nog meer bommen betekent nog meer oorlog, nog meer geweld en nog meer vluchtelingen. Wij verzetten ons tegen deze uitzichtloze oorlog. Kom in actie: like de Facebookpagina 'Niet in mijn naam' en stuur je selfie in om te laten zien dat deze oorlog niet namens jou gevoerd wordt!"

Lees verder
12 februari 2016

SP lid blijven of worden onder bewindvoering

U valt onder bewindvoering of dreigt dit te komen en u bent lid van de SP?

Leest u dit dan goed door.

Lees verder
9 februari 2016

Podium-accomodatie: Wethouder voert verzoek raad niet uit

Foto: SP

Eind november meldde we u dat de SP motie voor een onderzoek naar een podium-accommodatie in Schijndel, met een ruime meerderheid door de gemeenteraad is aangenomenen (alleen Dorp/ABS stemde tegen). Via deze motie werd het college wordt om serieus onderzoek te gaan doen naar de haalbaarheid van een podiumaccommodatie in Schijndel.

Het college is nu gestart met een onderzoek voor zo’n podium-accommodatie. Prima, zou je zeggen. Er wordt echter maar een deel van de motie uitgevoerd. Reden voor de SP fractie om uitleg hierover te vragen bij het college.

Lees verder
5 februari 2016

Categoriale tegemoetkoming is mogelijk

Sinds de invoering van de nieuwe participatiewet (ook de WMO valt hier onder) werden er in Schijndel geen categoriale tegemoetkomingen meer toegekend.  De SP-raadsfractie werd door de verschillende colleges, ook het huidige college, steeds erop gewezen dat dit in de nieuwe wet niet meer mogelijk zou zijn. Het lijkt erop dat er verandering komt.

Lees verder

Pagina's

U bent hier