h

Area: Forse huurverhoging

12 mei 2014

Area: Forse huurverhoging

Alle huurders van Woningbouwvereniging Area hebben een brief op de deurmat gekregen met de jaarlijkse huurverhoging. Area verhoogt voor de tweede keer op een rij de huur maximaal; van 4 tot 6,5%! Deze verhoging is fors boven de inflatiecorrectie en vele huurders maken zich grote zorgen of zij hun rekeningen ten gevolge van de forse huurstijging wel kunnen betalen.

De bewonersraad van Area heeft zich tegen de huurverhoging uitgesproken. Zij maken zich vooral zorgen over de laagste inkomens en zijn bang dat deze groep door de huurverhoging in grote financiële problemen komt. De directie van Area heeft het advies genegeerd en daarom heeft de raad zich tot de gemeenteraden van Veghel en Uden gericht om aandacht te besteden aan dit probleem.

De SP fractie in Uden heeft inmiddels met succes een motie ingediend waarin zij haar steun uitspreekt voor de bewonersraad en Burgemeester & Wethouders vraagt er bij Area op aan te dringen de verhoging terug te draaien. Om dit soort verhogingen in de toekomst te voorkomen wordt in de motie B&W ook opgedragen om in de volgende prestatie-afspraken met Area op te nemen dat de huur maximaal met het inflatiecijfer mag stijgen.

Bij de SP in Veghel zijn de afgelopen weken al verschillende reacties en vragen binnengekomen over de huurverhoging. Hebt U problemen met de huurverhoging, laat het ons dan weten en mail naar sp@veghel.nl of bel 06-22983628.

Reactie toevoegen

U bent hier